Resin

Resin är ett konstharts som är väldigt likt plast. Det blir väldigt hårt när det härdar, och gulnar inte på samma sätt som plast kan göra. Det kan också vara lättare att jobba med och gjuta med mer skärpa i detaljerna.

Snäckskal

Snäckskal är ett vackert material som använts i smycken genom alla tider. Snäckskal har ofta spännande former och färger i sig själv, och ytan är ofta vackert ojämn. Här i smyckeverkstaden har vi olika snäckskalspärlor i många olika och spännande former och färger.

Glas

Glas är ett vanligt material i pärlor eftersom det är ett så mångsidigt material. Det kan vara klart, genomfärgat, folierat, slipat i olika tekniker och former. Lampwork och millefiori är två tekniker för att tillverka vackra glaspärlor av flera färger.

Sötvattenspärlor

En absolut favorit. Vacker i sin naturliga pärlemorglans som ofta är vita, ljust rosa eller cremefärgade, och för fler färger finns flera olika tekniker för att framställa den färg vi önskar till våra favoritsmyckedelar. 

Ädelstenar / Halvädelstenar

Förr i tiden delade man upp ädelstenar i ädelstenar och halvädelstenar, där det var tillgången som avgjorde om en sten var ädel eller bara halvädel. Nu för tiden har man frångått det och pratar bara om ädelstenar. Visst är det fortfarande så att tillgången är olika på de olika stenarna. Här i smyckeverkstaden hittar du bland annat rosenkvarts, tigereye och howlite.

Varukorg